Hoppa till innehåll

Video

Personlighetstester

Jag har i ett blogginlägg tagit upp utmaningen att attrahera och behålla talanger. Kreativa personer trivs i team med mångfald, öppenhet för nytänkande och respekt för olikheter. Vid skapandet av framgångsrika talangfulla team är matchning av kunskap, erfarenhet och personlighet helt avgörande.

Ett verktyg för matchning är s.k. personlighetstester. I denna poddcast och video har jag samtalat med Olov Nordgren om personlighetstester – dels som en del i en rekryteringsprocess och dels vid skapandet av team med ”olikheter som är lika”. Olov jobbar med ledarrekrytering och är representant för Caliper i Sverige.


Rekrytering – hitta rätt person

I en tidigare blogg tog jag i en poddcast och en video upp personlighetstester som ett verktyg i en rekryteringsprocess och matchningen av personer. I den här videon fortsätter jag samtalet med Olov Nordgren för att få hans syn på rekryteringsprocessen och hur man hittar rätt person.


Karriär och vägval

Den här podden fortsätter jag samtalet – det sista i en serie av tre – med Olov Nordgren för att få hans syn på karriär och karriärplanering. Olov jobbar med ledarrekrytering och är representant för Caliper i Sverige. Han har själv haft en spännande och intressant karriär med ett antal betydelsefulla vägval.


Krognota istället för ränta och amortering

Bernt Magnusson har en lång karriär i näringslivet och är en respekterad näringslivsprofil. Jag har gjort en längre intervju med Bernt som jag delat upp i flera poddavsnitt. I det här första avsnittet tar jag upp Bernts syn på 2016.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *