Hoppa till innehåll

Olikheter som är lika

  • av

Jag tog i mina förra blogg upp utmaningen att attrahera och behålla talanger. Kreativa personer trivs i team med mångfald, öppenhet för nytänkande och respekt för olikheter. Vid skapandet av framgångsrika talangfulla team är matchning av kunskap, erfarenhet och personlighet helt avgörande.

Ett verktyg för matchning är s.k. personlighetstester. I denna blogg har jag i en poddcast samtalat med Olov Nordgren om personlighetstester – dels som en del i en rekryteringsprocess och dels vid skapandet av team med ”olikheter som är lika”. Olov jobbar med ledarrekrytering och är representant för Caliper i Sverige. Jag kommer i ett par följande inlägg att dels samtala med Olov om rekrytering och dels få del av Olovs syn på karriär och karriärplanering.

Du kan om lyssna på podden via Soundcloud – streama eller ladda ner. Eller om du hellre vill kan du både lyssna och samtidigt titta på ett bildspel på Youtube. Se länkar nedan.

Poddcast för streaming eller nedladdning: 

Podd Cast[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/228355022″ params=”color=ff5500&inverse=false&auto_play=false&show_user=true” width=”100%” height=”20″ iframe=”true” /]

Bildspel på Youtube:

Nästa blogg

I nästa blogg- och poddinlägg samtalar jag med Olov Nordgren om rekrytering och hur vi hittar den vi söker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *