Vem söker vi?

 

Vem söker vi

Bild: Shutterstock.

All rekrytering går ut på att hitta rätt person. För att den person vi söker ska klara arbetsuppgiften krävs kunskap och erfarenhet. Och för att passa in i teamet och kulturen behövs rätt personlighet, värderingar och attityd. En CV är till hjälp för att bedöma historiska prestationer, men det svåra är att bedöma om en kandidat är rätt person för att uppfylla framtida förväntningar.

I min förra blogg tog jag i en poddcast upp personlighetstester som ett verktyg i en rekryteringsprocess och matchningen av personer. I den här bloggen fortsätter jag samtalet med Olov Nordgren för att få hans syn på rekryteringsprocessen och hur man hittar rätt person. Olov jobbar med ledarrekrytering och är representant för Caliper i Sverige. Jag kommer i ett senare inlägg och poddcast att samtala med Olov om karriär och karriärplanering.

Du kan om lyssna på podden via Soundcloud – streama eller ladda ner. Eller om du hellre vill kan du både lyssna och samtidigt titta på ett bildspel på Youtube. Se länkar nedan.

Lyssna på poddcast – streama eller ladda ner:

Podd Cast

 

Bildspel på Youtube:

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 kommentarer till “Vem söker vi?”

  1. Hej Christer!

    Jag delar din reflektion över erfarenheten att det kan vara rena tillfälligheter som gör att man exponeras för och väljer en annan karriärväg, men att tillfälligheten är skenbar då möjligheten som öppnat sig är förenlig med den inre kompassen. Magkänslan agerar då så att säga farfarsprincip åt nyfikenheten. Eller också är det resonemanget en efterhandskonstruktion för att rädda självbilden av omdömesgill beslutsfattare om man ska vara lite självkritisk. I vilket fall som helst är åtminstone i mitt fall gjorda val och erfarenheterna jag fått av dem inget jag ångrar, samtidigt som jag inte skulle vilja ha haft några av erfarenheterna ogjorda. Det låter som en klyscha men det har varit så. Ett nedsågat träd ångrar man aldrig, den förlorade skuggan kompenseras mer än väl av den bättre utsikten. Eller också har jag haft en osedvanlig tur bara.

    1. Tack Mats för att du delar med dig av dina erfarenheter! Och visst är det mycket tillfälligheter och tur som avgör var man hamnar – men samtidigt måste man ”exponera” sig för turen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.