Lycklig och rik?

 

Happy And RichI mångt och mycket styr pengar våra liv. Vare sig vi gillar det eller inte. Och vi har alla känslor och minnen runt pengar. Vi strävar efter högre lön, bonusar eller att de företag och fonder i vilka vi investerat i ska bli mer värda.

Vi hoppas att bostadspriserna ska fortsätta uppåt så att vi kan göra oss en förmögenhet då vi säljer. Med förhoppningen att ta hem storvinsten köper vi lotter och spelar på nätet. Det är så lätt att tro att om vi bara får mer pengar så blir vi lyckligare. Samtidigt vet vi ju att det oftast inte är så.

Moa Diseborn har tillsammans med Duncan Glassey skrivit boken ”How to be happy and rich”.

Moa Diseborn är egen företagare och certifierad coach. Hon jobbar idag tillsammans med UL3 som erbjuder chef- och ledarutveckling. Moa brinner för att som coach hjälpa andra att utveckla sitt ledarskap för att vara trygga i sin ledarroll och må bra. Att leda andra är idag en mentalt (och fysiskt) krävande uppgift och Moa ger oss rådet att reservera kvalificerad tid för reflektion och eftertanke.

Duncan Glassey är verksam i Scotland som rådgivare till rika personer och välbärgade familjer. Han strävar efter att inte enbart erbjuda finansiell rådgivning utan också kunna hjälpa rika personer att få ett lyckligare och mer meningsfullt liv.

Det är de samlade erfarenheterna från Moas coaching och Duncans finansiella rådgivning som utgör fundamentet för den gemensamma boken. Det är en självhjälpsbok som hjälper dig att definiera vad du menar med att vara ”rik” och vad som behövs för att realisera dina drömmar. Eller om du helt enkelt ska nöja dig med att drömma.

I videon nedan intervjuar och samtalar jag med Moa om boken ”How to be happy and rich”. Hon tar upp ett par verktyg som vi kan använda för att nyansera och förbättra vår relation till pengar. Moa berättar också om sin egen professionella resa – som hon sammanfattar som en ”avbock-karriär”.

Boken, som är på engelska, kan du köpa via hemsidan www. happyandrich.today eller på www.amazon.com.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 kommentarer till “Lycklig och rik?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.