Hoppa till innehåll

The Anglo-Swedish translation guide

English & Swedish flag

Jag har under en stor del av min yrkeskarriär haft förmånen att jobba i internationella företag där engelska är koncernspråk. Vi svenskar betraktas ju som rätt hyfsade i engelska språket, speciellt då det gäller ordförståelse och uttal.

Men det är inte alltid som det som sägs speglar vad som egentligen menas. Jag har i min skrivbordslåda en liten ordlista som guide för samtal och diskussioner med britter (och amerikaner) som ju har engelska som modersmål.

eng-swe_guide

Klicka på bilden om du vill ha större text. Du kanske också har nytta av den? Eller i vart fall får du kanske ett gott skratt om du känner igen dig i någon situation. Håll till godo!

Dagens kloka ord

Kloka ord

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *