Hoppa till innehåll

Sommarinspiration

  • av
summer_corpped

Bild: Shutterstock

 

Sommaren, oavsett om du är ledig eller inte, är en bra tid att hämta inspiration och nya tankar inför hösten. Och kom ihåg att det är i skärningspunkten mellan olika perspektiv som de bästa innovationerna sker. Jag delar här med mig av en lista med böcker och tidskrifter som kan ge nya infallsvinklar.

Klicka på bilden så får du mer information.

Böcker

Work in progressA work in progress (Connor Fanta): Vad driver en vloggare? Lärdomar från resan till Internet sensation.

 

 

BluffBluff (Stephen Law): Genomskåda gurus, kvacksalvare och andra som vill luras.

 

 

The_rise_of_the_ creatice_classThe rise of the creative class (Richard Florida): Behandlar den ökande betydelsen och framväxten av en klass av människor med kreativa arbeten.

 

CAPITALCapital (Thomas Piketty): Boken tar upp förändringar i förmögenhets- och inkomstfördelning sedan 1700-talet och fram till idag.

 

Skärmavbild 2015-07-01 kl. 22.29.27Den skenhelige svensken (Louise Brown): Det här är berättelsen om ett land där man tror att korruption inte existerar.

 

Naked economicsNaked economics (Charles Wheelan): Boken tar upp grundläggande ekonomiska frågor i ett format som lätt kan läsas av personer som inte är ekonomiska experter.

 

StyrelsefällorStyrelsefällor (Bengt Lejsved/Satish Sen): Den här boken visar vad som händer när styrelsearbetet inte fungerar.

 

 

Elon MuskElon Musk (Ashlee Vance): Elon Musk är entreprenören och innovatören bakom PayPal, SpaceX, Tesla och Solarcity.

 

BookJeremy Hutchinson’s Case Histories: From Lady Chatterley’s Lover to Howard Marks

Tidskrifter

Entreprenör

 

Entreprenör

 

 

Fast Company

 

Fast Company

 

 

HBR

 

Harvard Business Review

 

 

More intelligent life

 

More Intelligent Life

 

 

New African

 

New African

 

 

Passion for Business

 

Passion for Business

 

 

Wired

 

Wired

 

Readly

 

Readly

 

Håll till godo i hängmattan, i solstolen, i båten eller var du nu råkar befinna dig. Och har du tips på annat läsvärt som du vill dela med dig, så tipsa gärna i kommentarsfältet nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *